Moje sladké tajemství

Vlastní botník z palety

Patříte mezi milovníky bot, kteří mají doma tolik párů, že neví kam s nimi? No přece do botníku. Vyrobte si ho.

Budeme potřebovat:

 1 paletu

 barvu podle libosti + štětec

 smirkový papír

Jak na to?

1. Jestliže vaše paleta není zabroušená, přejeďte ji pečlivě smirkovým papírem, aby byla jemnější a při každodenní manipulaci jste si nezadřeli třísku. Můžete i někoho poprosit, kdo vám úhlovou bruskou uhladí celý povrch palety.

2. Než začnete paletu natírat barvou, ujistěte se, že na ní nejsou obroušené kusy dřeva nebo prach. Pro jistotu ji raději ofoukněte vysavačem, pořádně očistěte, klidně použijte i mokrý hadr, izolepu, ať se nečistoty pořádně uklidí. Paletu pak samozřejmě nechte pořádně zaschnout.

3. Pro pohodlnější natírání si dejte paletu na podstavec a můžete se pustit do malování. Vyberte si barvu, jaká se vám líbí.

4. Tuto barvu nechte pečlivě zaschnout. Pokud je při prvním nátěru průzračná, nechte vrstvu zaschnout a poté celý postup opakujte.

Tip!

Máte-li rádi přírodní motivy, můžete paletu jen zafixovat bezbarvým nátěrem, aby byl váš nový botník odolný vůči vnějším vlivům, a dlouho vydržel.

Pítko pro ptáčky

Budeme potřebovat:

 dlouhý provázek

 vrtačku

 plastový tácek pod květináč

Horké dny nevysuší krk pouze nám. Napojte ptáky vámi vyrobenou oázou.

1. Nejprve si připravíme tácek, na jehož kulatý – vystouplý okraj si tužkou vyznačíme čtyři body. Poté za použití vrtačky provrtáme čtyři dírky do vyznačených teček. Stačí jen úzké na provléknutí provázku.

2. Nastříháme si 4 kusy provázku. Pítko budeme ptákům zavěšovat na strom, trám, pergolu či balkon. Tudíž ustřihněte délku tak, aby bylo možno pítko dobře pověsit.

Dírkami na tácku provlékneme jednotlivé šňůrky a ze spodní části uděláme u každého uzlík. Pak je všechny čtyři spojíme nad talířkem k sobě v jeden uzel. A zavěsíme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden