Zapečená dýně

Příprava: 60 min. Cena za 1 porci: 30 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 1 dýně Hokkaido

● 10 šalotek

● 1 palice česneku

● 4 lžíce olivového oleje

● 1 majoránka

● sůl, pepř

Na dip:

● 200 g zakysané smetany

● 90 g Lučiny

● 2 stroužky česneku

● 1 svazek pažitky

● 1 citron (jen šťáva)

● sůl, pepř

Postup:

Dýni bez semen nakrájíme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme olej, majoránku, sůl a pepř a zapečeme v troubě. Během toho připravíme dip. V míse promícháme Lučinu a zakysanou smetanu, přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, pažitku, sůl a pepř.

reklama

Komentáře