Moje šťastná hvězda

Zbavte se zánětů v těle díky koření

Většina bez něj nedá ani ránu. Málokdo ale ví, že i koření má léčivé účinky.


Výskyt zánětů v těle se s příchodem podzimu zvyšuje. Ať už jde o močové cesty, dýchací cesty nebo kůži, vyzrát na ně můžete pravidelnou konzumací koření. Které druhy jsou v boji se záněty nejúčinnější?


Skořice je skvělým antioxidantem


Skořici má snad každý spjatou jen se sladkými jídly. Pravidelná konzumace skořice není jenom požitkem pro vaše ústa, ale i pro tělo. Má vysoký obsah antioxidantů a hravě si tak poradí s mnoha záněty. Podporuje správný krevní oběh, pomáhá při hubnutí, kromě toho také prokazatelně zpomaluje stárnutí organismu.


Zázračný kardamom


Exotické koření s lehkým nádechem citronu dokonale oživí každé jídlo. Dlouhá staletí je ale také považován za hotový všelék. Posiluje imunitu, pomáhá při zažívacích obtížích, čistí ledviny, tlumí bolesti, odbourává stres a působí i jako afrodiziakum!


Opepřete si život


Po soli je u nás pepř snad nejpoužívanějším kořením. Není to ale jen ten správný říz, díky kterému jsme si ho zamilovali, pepř má i mnoho léčivých účinků. Umí si poradit s různými alergiemi, zmírňuje astma, zastavuje průjem a snižuje i nepříjemné otoky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden