Můj čas na kafíčko komerční sdělení

Život píše ty nejlepší příběhy

Život je samozřejmě nejbohatší, když máme pevné zdraví, milovanou rodinu, harmonické vztahy, naplňující práci a zábavné hobby. Ale nakonec každý chce být dobře finančně zajištěný, mnozí dokonce bohatí. Protože právě s financemi se pojí pojmy jako svoboda, bezstarostnost, cestování, objevování a pohodlí. Naopak s nedostatkem peněz souzní obavy, stres, frustrace, nedostatek a komu by se to líbilo, že?

Někteří bohatí a úspěšní lidé se můžou pochlubit opravdu zajímavými příběhy, jak se z nich stali přes noc milionáři. Někdy je ve hře štěstí, jindy zas skvělý nápad či dovednost.

Andrew Mason

Andrew se narodil v roce 1981 v Pensylvánii na předměstí Pittsburghu. Už v 15 letech se u něj projevil podnikatelský duch. Každou sobotu ráno rozvážel bagely, službu nazval Bagel Express. Po dokončení univerzity v oboru hudebních věd začal pracovat v oblasti webového designu a vyzkoušel si i práci v předním nahrávacím studio v Chicagu.

První podnikatelský plán, The Point, v podnikání na internetu bohužel selhalo. Ale po něm přišel v roce 2008 nápad na Groupon, platformu, kde se prodávají slevy na nejrůznější služby a produkty. Už o dva roky později byl podle společnosti Mashable roční příjem neskutečných $800 milionů. Dnes společnost zaměstnává přes čtyři tisíce zaměstnanců a obchodní model od té doby imitovala celá řada společností.

Chris Moneymaker

Už jste někdy zaslechli výraz „Moneymakerův efekt“?

Dostal název podle Chrise Moneymakera, který má sice „money“ ve svém příjmení, ale pochází z velmi skromných poměrů.

Naštěstí život pro něj přichystal skvělou příležitost. Tenhle pilný muž vždy poctivě studoval a tvrdě pracoval, aby poskytnul živobytí pro svoji rodinu. Jednou týdně si skočil s kamarády zahrát partičku pokeru. Sám netušil, že se díky jeho talentu na tuhle strategickou hru stane přes noc milionářem.

Rodák z Atlanty se jako první člověk přihlásil na on-line kvalifikaci na pokerové stránce a po výhře nad nejlepšími profesionálními hráči světa vyhrál úctyhodných 2,5 milionu dolarů. Dnes patří do týmu profesionálních hráčů pokeru stáje PokerStars a v roce 2019 byl dokonce uvedený do pokerové síně slávy.


Sandy Steinová

Sandy pracovala už dlouhých 30 let jako letuška, ale bohužel její manžel přišel o práci. Navíc synovi bylo pouhých 10 let, a proto hledala způsob, jak zlepšit rodinou finanční situaci. Ve svých 52 letech přišla na báječný nápad poté, co se modlila ke svému zesnulému otci a v noci měla jasný sen o svém vynálezu, jenž dostal jméno Finders Key Purse.

Opravdu jednoduchý nápad - stylový doplněk, který si žena zavěsí do kabelky, aby zamezila spadnutí klíčů dovnitř taška a následnému nekonečnému hledání a ztráty času, měl velký ohlas nejdříve u jejích kolegyň, se kterými svou ideu konzultovala. Sandy se rozhodla investovat svoje celoživotní úspory a podnikat. Naštěstí si věřila a už v první roce podnikání prodala přes milion kousků. Dnes je to o více než dalších deset milionů kousků více.

Pearlie Mae Smithová

Pearlie byla matkou sedmi dětí a bydlela za velmi náročných podmínek v New Jersey. Celý život se jí neskutečně změnil, když v roce 2016 vyhrála v americké loterii Powerball závratných 429,6 milionu dolarů.

V té době to byl největší vyhraný jackpot na jediný tiket ve státě New Jersey, ne sice rekordní, ale vůbec šestý největší jackpot loterie Powerball.

Paní Smithová, která nepatřila mezi pravidelné hráče loterie, tvrdí, že se jí zjevila vítězná čísla ve snu. Rodina si výhru přišla vyzvednout oficiálně v pátek 13. května. Pearlie se rozhodla utratit něco z peněz za svoji početnou rodinu. Překvapivě ne všichni členové rodiny Smithových opustili po tak masivní výhře svoje zaměstnání. Smithovi založili nadaci – Smith Family Foundation – která významně přispívá na programy zaměřené na vzdělání, podporu komunity a mládeže a rodin.

Každoročně poskytují stipendia pro studenty, jak mládeži tak seniorům. Také přispěli na stavbu nového kostela a na vybudování školy na Haiti. Hlavním zaměření rodiny je zlepšování života v jejich rodném městě Trenton a vracet zpátky komunitě. Kromě charitativních aktivit o sobě rodina nedává veřejnosti moc vědět, neprovází je žádné skandály a užívají si život v soukromí.


PHOTO by Pxhere, Public Domain CC0

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden