Moje šťastná hvězda

Coleslaw salát z hlávkového zelí

K marinovaným řízkům (na protější straně) se nejlépe hodí salát Coleslaw podle původní receptury.

Ingredience

½ celeru, 2 menší cibule, 2 mrkve, 1 menší lžíce soli, 1 hlávka bílého zelí

Zálivka

2 lžičky kvalitního octa, 3 lžíce krupicového cukru, 2 špetky pepře, 300 g majonézy, 150 ml 32 procentní šlehačky

Postup

Zelí nakrouháme a ještě příčně překrájíme na malé kousky. V misce ho důkladně, ale ručně, promícháme se lžící soli a necháme asi 30 minut působit. Zelí pustí šťávu a zkřehne. Šťávu pak slijeme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo, celer pro změnu najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k zelí a promícháme.  Zálivku si připravíme smícháním cukru s majonézou a mírně vyšlehanou šlehačkou. Ještě než ji přidáme do salátu, tak jej promícháme a ještě slijeme přebytečnou šťávu. Na závěr dochutíme octem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden