Coleslaw salát z hlávkového zelí

K marinovaným řízkům (na protější straně) se nejlépe hodí salát Coleslaw podle původní receptury.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

½ celeru, 2 menší cibule, 2 mrkve, 1 menší lžíce soli, 1 hlávka bílého zelí

Zálivka

2 lžičky kvalitního octa, 3 lžíce krupicového cukru, 2 špetky pepře, 300 g majonézy, 150 ml 32 procentní šlehačky

Postup

Zelí nakrouháme a ještě příčně překrájíme na malé kousky. V misce ho důkladně, ale ručně, promícháme se lžící soli a necháme asi 30 minut působit. Zelí pustí šťávu a zkřehne. Šťávu pak slijeme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo, celer pro změnu najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k zelí a promícháme.

Zálivku si připravíme smícháním cukru s majonézou a mírně vyšlehanou šlehačkou. Ještě než ji přidáme do salátu, tak jej promícháme a ještě slijeme přebytečnou šťávu.

Na závěr dochutíme octem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...