Domácí housky se semínky

Křupavé, dozlatova upečené, houstičky jsou vynikající jak s medem, tak sýrem nebo šunkou.

Suroviny na 10 kusů – 150 g celozrnné mouky – 100 g žitné mouky – 100 g hladké mouky – 100 g polohrubé mouky – 20 g droždí – 1 lžička soli – ½ lžičky cukru – 3 lžíce řepkového oleje – 350 ml vody – semínka – pečicí papír

Postup

Také vás může zajímat ...

1. V míse dobře promíchejte všechny druhy mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravte kvásek a přidejte ho do suché směsi. Vypracujte těsto, které nechte asi 60 minut kynout.

2. Z těsta vytvarujte houstičky a dejte je na plech s pečicím papírem. Nechte ještě 20 minut kynout. Pak je potřete vodou a posypte semínky.

3. Pečte v troubě při 220 ºC asi 20 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...