Moje chvilka pohody

Drobenkový jablečný koláč

Koláč podle starého receptu nejlépe chutná s šálkem teplého čaje a kopečkem šlehačky.

Suroviny

Na těsto - 4 vejce - 2 hrnky polohrubé mouky - 1 hrnek krystalového cukru - ½ hrnku slunečnicového oleje - 1 hrnek mléka - 1 prášek do pečiva - 600 g jablek - tuk a mouka na plech

Na drobenku - 100 g hrubé mouky - 50 g másla - 70 g krystalového cukru - 1 lžička skořice

Postup

1. Mouku, cukr a prášek do pečiva promíchejte ve větší míse. Přidejte olej, mléko, všechna vejce a vše prošlehejte ručním šlehačem. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech.

2. Jablka očistěte, nakrájejte na malé kostičky a rovnoměrně je navršte na těsto.

3. Přísady na drobenku propracujte v míse prsty a pak drobenkou posypte koláč.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 45 až 50 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden