Drobenkový jablečný koláč

Koláč podle starého receptu nejlépe chutná s šálkem teplého čaje a kopečkem šlehačky.

Suroviny

Na těsto – 4 vejce – 2 hrnky polohrubé mouky – 1 hrnek krystalového cukru – ½ hrnku slunečnicového oleje – 1 hrnek mléka – 1 prášek do pečiva – 600 g jablek – tuk a mouka na plech

Na drobenku – 100 g hrubé mouky – 50 g másla – 70 g krystalového cukru – 1 lžička skořice

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Mouku, cukr a prášek do pečiva promíchejte ve větší míse. Přidejte olej, mléko, všechna vejce a vše prošlehejte ručním šlehačem. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech.

2. Jablka očistěte, nakrájejte na malé kostičky a rovnoměrně je navršte na těsto.

3. Přísady na drobenku propracujte v míse prsty a pak drobenkou posypte koláč.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 45 až 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...