Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy

Sladká pochoutka z dýně, zdobená karamelizovanými pekanovými ořechy.

Příprava: 65 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 13 Kč

Suroviny na 12 porcí

Na korpus

– 230 g máslových sušenek

– 100 g rozpuštěného másla

Na krém

– 1 hrnek uvařené a rozmixované dýně

– 2 vejce

– 600 g lučiny

– ¼ hrnku třtinového cukru

– špetka skořice

– 1 lžíce citronové šťávy

Na polevu

– 2 hrsti pekanových ořechů

– 2 lžíce třtinového cukru

– 2 lžíce datlového sirupu

Postup

1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s máslem. Hmotu vtlačte do vymazané formy na koláč.

2. Vyšlehejte vejce, lučinu, cukr a skořici. Vmíchejte dýňové pyré a citronovou šťávu. Směs nalijte na korpus. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.

3. Ořechy opečte nasucho, zasypte cukrem a nechte jej rozpustit. Vmíchejte sirup a odstavte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...