Exotická variace s ovocem

Krůtí maso s ovocem, jak jej doporučuje Saskia Burešová, je skutečně exotickou variací, které se nemusíte bát, ani když k obdobným receptům nemáte důvěru.

Také vás může zajímat ...

Postup: Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji, pak je vyjmeme. Na stejné pánvi podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájené mango a trochu obděláme. Přidáme veškeré koření, trošku opět obděláme, pak přilijeme vývar, smetanu a vaříme do zhoustnutí.

Vrátíme do omáčky maso a na nudličky nakrájený ananas. Vše opět prohřejeme a podáváme třeba s dušenou rýží z trouby. Jak na ni? 250 g rýže vypereme ve studené vodě, ihned spaříme vroucí vodou a dáme okapat. Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přisypeme rýži, osolíme a 2 minuty na plotně opékáme. Poté zalijeme rýži půl litrem vroucí vody a přiklopíme poklicí.

Dusíme doměkka v troubě přibližně 20 minut při teplotě 200 °C. Rýží nemusíme míchat, takže máme dost času na to, připravit hlavní chod.

Podávejte posypané bylinkami a třeba i s malým salátkem z čínského zelí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...