Moje chvilka pohody

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Máte pořádný hlad a chuť na něco dobrého? Udělejte si domácí bramborové noky se smetanovou omáčkou.

Suroviny na 4 porce

Na gnocchi - 500 g brambor - 80 g hladké mouky - 50 g másla - 2 žloutky - sůl

Na omáčku - 200 g eidamu - 400 ml smetany ke šlehání - 2 stroužky česneku - sůl - bylinky

Postup

1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a pak je prolisujte na kaši. Přidejte mouku, změklé máslo, žloutky a sůl a vypracujte pevné těsto.

2. Rozdělte ho na menší části, ze kterých vyválejte válečky a z nich pak tvořte malé noky, které vkládejte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu.

3. V hrnci zahřejte smetanu a rozmíchejte v ní nastrouhaný sýr. Přidejte česnek a sůl. 4. Gnocchi servírujte přelité omáčkou a ozdobené bylinkami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden