Moje sladké tajemství

Horký mrkvový krém

Suroviny:  250 g mrkví  1 velká brambora  1 čajová lžíce másla  400 ml zeleninového vývaru  1 polévková lžíce kvasnic  kari na špičku nože  2 polévkové lžíce crème fraîche – zakysané smetany 30%  sůl a bílý pepř  2 polévkové lžíce nasekané petržele nebo koriandru

Postup: Oloupeme mrkev a brambory, umyjeme je, nakrájíme na malé kousky.

Rozehřejeme na pánvi máslo. Podusíme v něm zeleninu. Nalijeme vývar a všechno asi 15 minut povaříme. Polévku zahustíme na pyré kvasnicemi, ochutíme kari, solí a pepřem. Podáváme s crème fraîche a petrželí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden