Houbová smaženice

Postupů na smaženici jsou desítky a my jsme pro vás vybrali ten, který provoní celý váš byt.

Ingredience: 2 větší hrsti očištěných hub, 1 cibule S 50 g špeku, 1 větší lžíce sádla, 2 stroužky česneku voda, 2 špetky pepře, ½ lžičky drceného kmínu, 2 vejce, sůl

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a špek, přidáme k ní houby, které pokrájíme na kousky. Pozor, velice snadno se připalují, ale vždy postačí 2 až 3 lžíce vody, kterou můžeme přilévat opakovaně. Směs dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut, až pak je osolíme, přidáme koření a prolisovaný česnek.

Jako poslední přidáme vejce a za mírného promíchávání smažíme, dokud se vejce nesrazí a nemají požadovanou konzistenci.

Také vás může zajímat ...

Smaženici podáváme s čerstvým chlebem nebo na topince.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...