Hummus z červené řepy

Cizrnová pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem i kukuřičnými nachos.

Suroviny – 250 g suché cizrny – 1 vařená červená řepa – 50 ml vody z vařené řepy – 200 ml olivového oleje – 3 lžíce tahini pasty – šťáva z jednoho citronu – 3 stroužky česneku – sůl, pepř – 2 lžičky mletého římského kmínu – hrst nasekaných vlašských ořechů – čerstvý kopr

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Cizrnu naložte přes noc do vody. Pak vodu slijte, zalijte novou a vařte asi 60 minut.

2. Cizrnu vložte do robotu. Přidejte olivový olej, nakrájenou červenou řepou, vodu a pořádně rozmixujte. Přidejte tahini, šťávu z citronu, česnek a dále mixujte. Hummus dochuťte římským kmínem, solí a pepřem.

3. Hummus podávejte s koprem a ořechy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...