Moje chvilka pohody

Hummus z červené řepy

Cizrnová pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem i kukuřičnými nachos.

Suroviny - 250 g suché cizrny - 1 vařená červená řepa - 50 ml vody z vařené řepy - 200 ml olivového oleje - 3 lžíce tahini pasty - šťáva z jednoho citronu - 3 stroužky česneku - sůl, pepř - 2 lžičky mletého římského kmínu - hrst nasekaných vlašských ořechů - čerstvý kopr

Postup

1. Cizrnu naložte přes noc do vody. Pak vodu slijte, zalijte novou a vařte asi 60 minut.

2. Cizrnu vložte do robotu. Přidejte olivový olej, nakrájenou červenou řepou, vodu a pořádně rozmixujte. Přidejte tahini, šťávu z citronu, česnek a dále mixujte. Hummus dochuťte římským kmínem, solí a pepřem.

3. Hummus podávejte s koprem a ořechy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden