Husí stehna konfitovaná přes noc

Suroviny:

  • 4 kusy husích stehen
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • sádlo (husí, kachní nebo vepřové)

Postup:

Česnek utřeme se solí, pepřem, nasekaným tymiánem a natrhaným bobkovým listem. Vzniklou pastou potřeme husí stehna, zabalíme je do fólie a necháme odležet 48 hodin v lednici.

Večer, den před tím, než chceme husu podávat, zbavíme stehna koření a otřeme papírovou utěrkou. Uložíme je do hrnce vhodného do trouby či hlubokého pekáče.

Nádoba by měla být tak velká, aby se do ní stehna vešla, ale ne o moc větší. Na mírném ohni necháme povolit dostatečné množství sádla a stehna jím zalijeme tak, aby byla zcela ponořená. Vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a jdeme spát.

Po osmi hodinách stehna vylovíme z tuku. Pracujeme opatrně, maso už bude odpadávat od kosti. Stehna uložíme na plech vyložený pečicím papírem, před podáváním je dáme na pár minut pod gril do trouby vyhřáté na 180 °C, maso se prohřeje a kůže se dopečeme dozlatova. Podáváme s knedlíky a zelím.

  • 6 – 8 porcí
  • středně náročné
  • nad 24 hod

TIP:

Počítejme s tím, že budeme potřebovat opravdu hodně sádla. Maso by v něm mělo výt zcela ponořené.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama