Izraelský hummus

Oblíbená pomazánka z cizrny, která chutná na chlebu i na krekrech. Místo tahini pasty můžete použít opražená rozmixovaná sezamová semínka.

Ingredience: 1 plechovka cizrny, ½ lžičky jedlé sody, ¼ hrnku citronové šťávy, 1 stroužek česneku, ½ lžičky soli, 180 g pasty tahini, 3 lžíce studené vody, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíce panenského oleje

Postup: Cizrnu dejte na pánvičku, při-sypejte sodu. Podlejte vodou a nechtě vařit 20 minut. Rozmixujte citronovou šťávu s česnekem a solí. Poté přidejte tahini a mixujte do krémové konzistence.

Do pasty přidejte studenou vodu a mixujte. Uvařenou cizrnu prolijte rovněž studenou vodou. K pastě přidejte uvařenou cizrnu, kmín a mixujte. V průběhu přilévejte olej. Hotový humus servírujte posypaný bylinkami v mističkách.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...