Moje šťastná hvězda

Izraelský hummus

Oblíbená pomazánka z cizrny, která chutná na chlebu i na krekrech. Místo tahini pasty můžete použít opražená rozmixovaná sezamová semínka.

Ingredience: 1 plechovka cizrny, ½ lžičky jedlé sody, ¼ hrnku citronové šťávy, 1 stroužek česneku, ½ lžičky soli, 180 g pasty tahini, 3 lžíce studené vody, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžíce panenského oleje

Postup:  Cizrnu dejte na pánvičku, při-sypejte sodu. Podlejte vodou a nechtě vařit 20 minut. Rozmixujte citronovou šťávu s česnekem a solí. Poté přidejte tahini a mixujte do krémové konzistence.

Do pasty přidejte studenou vodu a mixujte. Uvařenou cizrnu prolijte rovněž studenou vodou. K pastě přidejte uvařenou cizrnu, kmín a mixujte. V průběhu přilévejte olej. Hotový humus servírujte posypaný bylinkami v mističkách.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden