Jahodové srdce

Suroviny na 10 porcí:

● 20 vel. jahod ● 5 vajec
● 300 g cukru moučka
● 300 g polohr. mouky
● 6 lž. horké vody
● 1 prášek do pečiva
● 1 a ½ balíčku vanil. cukru
● 1 kelímek šlehačky
● 2 kelímky zakysanky
● 1 vanil. pudink ● Vitacit
● červ. potravinářské barvivo

Postup:

1. Do velké mísy dáme 5 žloutků, do menší 5 bílků. Ušleháme si sníh. Do žloutků přidáme horkou vodu, šleháme, přidáme cukr, šleháme dál, opatrně zamícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh. Pečeme 25 min na 150 ºC. Chceme-li, piškot ořízneme nebo pečeme ve formě srdce.

2. Ušleháme šlehačku s oběma cukry, přidáme zakysanku, směs namažeme na zchladlý piškot, a celé poklademe ovocem. Smícháme ½ l studené vody, citron. Vitacit a vanilkový pudink, povaříme, mícháme, a až poleva zprůhlední, stáhneme, zchladíme stálým mícháním a pak přelijeme přes všechno ovoce. Dáme vychladit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama