Karbanátky s cuketou

Křehké a šťavnaté karbanátky z cukety jsou zdravější než klasické masové a chutnají skvěle.

Suroviny na 4 porce – 500 g mletého masa – 300 g mladé cukety – 2 lžíce jemně mletých vloček – 1 cibule – 2 stroužky česneku – špetka kmínu – sůl, pepř – saláty a bylinky na ozdobu – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Posolte ji a nechte vypotit. Pak šťávu slijte. K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vločky. Osolte a okmínujte. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odpočinout.

2. Z těsta tvořte karbanátky, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem, a pečte při 200 °C dozlatova.

3. Servírujte třeba s brambory ozdobené salátem a bylinkami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...