Koblížky Aebleskiver – Dánsko

V Dánsku si rádi smlsnou na kulatém sladkém pečivu Aebleskiver. Smaží se na speciálním lívanečníku s hlubšími otvory ve tvaru polokoule.

Příprava: 35 min

Náročnost: x x

Cena: 60 Kč

Potřebujete:

2 bílky

2 hrnky polohrubé mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1 lžíci cukru

1/2 lžičky soli

4 lžíce rozpuštěného másla

2 hrnky kyšky

1 hrnek oleje

1 Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodou, kyškou, cukrem a solí, vše vyšlehejte dohladka a pak opatrně do směsi vmíchejte sníh.

2 Do každé prohlubně lívanečníku nalijte asi 1 lžíci oleje a dobře jej rozpalte. Pak do každé prohlubně vložte asi 2 lžíce těstíčka. Jakmile těsto začne na okrajích bublat, tak lívanečky ihned obraťte a osmažte i z druhé strany.

3 Pokud nemáte speciální pánev, smažte je jako naše koblihy ve vysoké vrstvě oleje, jen tvar nebude tak pravidelný. Hotové koblížky podávejte horké s marmeládou, sirupem, nebo jen pocukrované.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama