Můj kousek štěstí

Koblížky Aebleskiver – Dánsko

V Dánsku si rádi smlsnou na kulatém sladkém pečivu Aebleskiver. Smaží se na speciálním lívanečníku s hlubšími otvory ve tvaru polokoule.


Příprava: 35 min


Náročnost: x x


Cena: 60 Kč


Potřebujete:


2 bílky


2 hrnky polohrubé mouky


2 lžičky prášku do pečiva


1/2 lžičky jedlé sody


1 lžíci cukru


1/2 lžičky soli


4 lžíce rozpuštěného másla


2 hrnky kyšky


1 hrnek oleje




1 Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodou, kyškou, cukrem a solí, vše vyšlehejte dohladka a pak opatrně do směsi vmíchejte sníh.


2 Do každé prohlubně lívanečníku nalijte asi 1 lžíci oleje a dobře jej rozpalte. Pak do každé prohlubně vložte asi 2 lžíce těstíčka. Jakmile těsto začne na okrajích bublat, tak lívanečky ihned obraťte a osmažte i z druhé strany.


3 Pokud nemáte speciální pánev, smažte je jako naše koblihy ve vysoké vrstvě oleje, jen tvar nebude tak pravidelný. Hotové koblížky podávejte horké s marmeládou, sirupem, nebo jen pocukrované.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden