Lasagne s červenou čočkou a žampiony

Rychlý lehký pokrm, který zvládnete doslova za pár minut a nají se celá rodina.

Příprava: 60 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 23 Kč

Suroviny na 6 porcí

– 9 plátků lasagní

– 200 g žampionů

– 150 g červené čočky

– 1 šalotka

– olivový olej

– 400 g loupaných rajčat

– 400 ml rajčatové šťávy

– bobkový list

– tymián

– sůl, pepř

– 2 stroužky česneku

– 1 nastrouhaná mrkev

Na bešamel

– 25 g másla

– 25 g hladké mouky

– 300 ml mléka

– 40 g eidamu

– mozzarella na zapékání

Postup

1. Na tuku osmahněte mrkev, šalotku, česnek, nakrájené žampiony a čočku. Osolte, opepřete a s bobkovým listem, tymiánem a drcenými rajčaty poduste. Přilijte rajčatovou omáčku.

2. Rozehřejte tuk na bešamel. Přidejte mouku, opražte, přilijte mléko a povařte asi 4 minuty. Odstavte a vmíchejte strouhaný eidam.

3. Do pekáčku dejte 1/3 čočkové směsi, na ni rozložte 3 pláty lasagní. Opět dejte 1/3 čočkové směsi, zalijte polovinou bešamelu, dejte lasagne, zbytek čočky a opět lasagne, které potřete zbývajícím bešamelem a posypte rozdrobenou mozzarellou. Pečte 30 až 35 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama