Lehce pikantní hříbky

Suroviny: • 1,5 kg malých pevných hříbků • 1 sáček Deka • 500 ml octa • 1,75 l vody • trochu krystalového cukru • 2 lžičky celých hořčičných semínek • sůl

Postup: Ocet, vodu a přípravek Deko povaříme na mírném ohni zhruba pět minut a hotový nálev podle chuti dochutíme cukrem a solí.

Hříbky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme, pak je narovnáme do menších zavařovacích sklenic, přidáme hořčičná semínka a zalijeme teplým, ne horkým nálevem. • Sklenky opatříme víčkem a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C. Sklenice necháme vychladnout a pak je dáme na suché tmavé místo.

Také vás může zajímat ...
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...