Moje šťastná hvězda

Lehce pikantní hříbky

Suroviny: • 1,5 kg malých pevných hříbků • 1 sáček Deka • 500 ml octa • 1,75 l vody • trochu krystalového cukru • 2 lžičky celých hořčičných semínek • sůl

Postup: Ocet, vodu a přípravek Deko povaříme na mírném ohni zhruba pět minut a hotový nálev podle chuti dochutíme cukrem a solí.

Hříbky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme, pak je narovnáme do menších zavařovacích sklenic, přidáme hořčičná semínka a zalijeme teplým, ne horkým nálevem. • Sklenky opatříme víčkem a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C. Sklenice necháme vychladnout a pak je dáme na suché tmavé místo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden