Moje sladké tajemství

Lesní ostružinová marmeláda

Suroviny:


  • 1 kg ostružin

  • 600 g cukru krupice

  • 40 g pektinu

  • 2 g kyseliny citronové



Postup:


Ostružiny opereme a uvaříme, až nám změknou. Prolisování provádíme buď přes lis na ovoce, nebo můžeme ovoce rozmixovat a pak vše propasírovat přes síto.



Protlak pak zahustíme tak, že ho 15 minut zprudka vaříme a postupně přidáváme cukr. Do poslední dávky cukru přidáme rozmíchaný pektin. Vaříme ještě 5 minut a ke konci varu přidáme kyselinu citrónovou.



Hotovou marmeládu naplníme do jednotlivých skleniček a dobře uzavřené necháme vychladnout dnem vzhůru.


Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden