Můj kousek štěstí

Lilkový salát gaji-namul

Samotný lilek skvěle přejímá chutě ostatních surovin. Proto pokrmy z něj vždycky chutnají jinak, vždy ale báječně.


Příprava: 30 min


Náročnost: x


Cena: 50 Kč


Potřebujete:


2 fialové lilky


2 stroužky česneku


1/2 lžíce mletých chilli papriček


2 jarní cibulky


1 lžičku sezamových semínek


2–3 lžíce sójové omáčky


1/2 lžíce sezamového oleje


1 Lilky nakrájejte na špalíky dlouhé asi 5–6 cm a 15 minut je povařte v páře. Dejte je na talíř a nechte zcela vychladnout. Pustí-li v míse vodu, slijte ji.


2 Do mísy dejte prolisovaný česnek, chilli, nasekanou jarní cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej a vše dobře promíchejte. Pak přidejte vychladlý lilek a opět promíchejte.


3 Nakonec salát posypejte sezamovými semínky a na kolečka nakrájenou druhou jarní cibulkou. Podávejte buď samotný, nebo s jasmínovou rýží, jak je často servírován v Koreji.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden