Lilkový salát gaji-namul

Samotný lilek skvěle přejímá chutě ostatních surovin. Proto pokrmy z něj vždycky chutnají jinak, vždy ale báječně.

Příprava: 30 min

Náročnost: x

Cena: 50 Kč

Potřebujete:

2 fialové lilky

2 stroužky česneku

1/2 lžíce mletých chilli papriček

2 jarní cibulky

1 lžičku sezamových semínek

2–3 lžíce sójové omáčky

1/2 lžíce sezamového oleje

1 Lilky nakrájejte na špalíky dlouhé asi 5–6 cm a 15 minut je povařte v páře. Dejte je na talíř a nechte zcela vychladnout. Pustí-li v míse vodu, slijte ji.

2 Do mísy dejte prolisovaný česnek, chilli, nasekanou jarní cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej a vše dobře promíchejte. Pak přidejte vychladlý lilek a opět promíchejte.

3 Nakonec salát posypejte sezamovými semínky a na kolečka nakrájenou druhou jarní cibulkou. Podávejte buď samotný, nebo s jasmínovou rýží, jak je často servírován v Koreji.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...