Litá bublanina se švestkami

Rozpálíme troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem či vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Do mísy prosejeme 130 g hladké a 150 g polohrubé mouky s 1 sáčkem kypřicího prášku, přidáme cca 150 g krupicového cukru a vmícháme 125 g másla, 250 ml mléka, 2 lžíce zakysané smetany, citronovou šťávu a 2 vejce.

Také vás může zajímat ...

Umícháme krásně hladké těsto a vlijeme ho na plech. Povrch poklademe ovocem řezem nahoru. Pečeme 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkusíme špejlí, jestli těsto nelepí a posypeme moučkovým cukrem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...