Moje sladké tajemství

Naložená řepa s křenem

Suroviny:
 ½ čerstvého křenu
 5 kusů červené řepy
 0, 75 l vody
 200 ml octa
 35 g cukru krupice
 1 lžička kmínu
 30 g soli

Postup:
Červenou řepu očistíme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po zchladnutí ji oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Křen oškrábeme, na jemno ustrouháme a smícháme s červenou řepou. Vodu svaříme spolu s octem, cukrem a solí na nálev. Směs plníme do skleniček, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 15 minut při 85 °C. Zavařenou řepu s křenem podáváme jako salát či přílohu k různým pokrmům. Chutná výborně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden