Naložte si je do zásoby

Takto naložené houby můžete mít v lednici i několik týdnů, pokud je chcete skladovat déle, stačí je zavařit.

Použít se dají do salátů a omáček nebo podá-vat jako chuťovku k pivu.

Ingredience: 450 g lesních hub, 4 snítky čerstvého tymiánu, 240 ml bílého vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, sůl, 10 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 velký česnek, 1 sušená chilli paprička

Postup:Houby povařte 10 minut ve vodě, aby změkly. Sceďte je, nechte okapat a dejte je spolu se snítkami tymiánu do připravených sterilizovaných lahviček.

Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, kuličky pepře, bobkový list, česnek, chilli papričku spolu se 120 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Nechte převařit a nálev nalijte do lahviček s houbami až po okraj.

Zavřete a nechte vychladnout. V lednici vydrží až čtrnáct dní.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...