Nudle „tagliatelle“ s lososem

Suroviny na 4 porce:

● 400 g těstovin (nudle)
● špetka muškátového oříšku
● 300 g uzeného lososa
● 400 ml smetany ● 50 g másla
● 5 cl brandy ● 1 snítka kopru
● dle chuti sůl a pepř
● petržel na ozdobu

Postup:

Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanou a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru a nasekanou petrželí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...