Penne s nivou a špenátem

Pokud nepatříte mezi milovníky masa, je pro vás tento recept jako dělaný. Když je sezona, použijte špenát čerstvý.

Suroviny na 2 porce

– 200 g penne těstovin – sůl – olivový olej – 6 trsů mražených špenátových listů – 200 ml smetany na vaření – 100 g nivy – 1 lžíce hladké mouky – kuličky červeného pepře a čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Penne uvařte v osolené vodě podle návodu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.

2. Mražený špenát dejte do kastrůlku, přilijte malé množství vody a nechte na mírném plameni povolit. Přilijte smetanu a rozdrobenou nivu a povařte, dokud se niva nerozpustí a všechny složky se nepropojí. Nakonec, pokud je potřeba, zahusťte omáčku hladkou moukou.

3. Penne naservírujte na talíře, polijte omáčkou a ozdobte kuličkami pepře a snítky bazalky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...