Moje sladké tajemství

Pestrý supersalát

Suroviny: Salát:  200 ml jablečného cideru nebo moštu  2 menší zralé hrušky  4 plátky kvalitní slaniny  2 hrsti listů mladého špenátu  50 g sýru feta, rozdrobeného Marináda:  1 šalotka  nadrobno nasekaná kůra z ½ citronu  50 g rozpuštěného másla  1 lžička třtinového cukru  sůl a čerstvě mletý pepř

Postup: Do rendlíku nalijeme jablečný cider nebo mošt a zhruba 30 minut ho necháme vařit na mírné teplotě, až vznikne hustý sirup, poté stáhneme z plotny.

Mezitím oloupeme hrušky, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřince a vložíme do větší mísy. Přilijeme marinádu – vyšlehanou z šalotky, citronové šťávy, másla, cukru, soli a pepře – a opatrně promícháme.

Hrušky řeznou stranou poklademe do rozehřáté pánve a pomalu pečeme, dokud nezměknou. Na závěr dozlatova opečeme plátky slaniny. Servírujeme na talíři vyloženém mladým špenátem, na který rozprostřeme upečené hrušky, slaninu, posypeme sýrem, a ještě zakápneme sirupem ze cideru nebo moštu (zbylý sirup si můžeme nechat na později na jiný salát nebo ho ochutnávat jen tak).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden