Plněný baklažán

Suroviny pro 4 osoby:

4–6 menších lilků

Také vás může zajímat ...

2 velké cibule

150 g měkkého kozího sýra

250 g mletého vepřového masa

4 rajčata snítka oregana

snítka petrželky

4 lžíce olivového oleje

4 stroužky česneku

1 lžíce citronové šťávy

sůl a drcený pepř

Postup:

Lilky rozkrojíme na půlky a uvnitř částečně vydlabeme. Položíme na gril a zlehka asi 20 minut opékáme. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, oloupeme a na kostičky nakrájíme rajčata a najemno nasekáme bylinky. Cibuli zpěníme na polovině oleje, přidáme mleté maso a 20 minut restujeme.

Poté vmícháme rajčata, hmotu z lilků, nasekaný česnek, odstavíme, přidáme rozmačkaný kozí sýr, zbylý olej, citronovou šťávu, bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Opečené půlky lilků vrchovatě naplníme směsí a ještě asi 15 minut na roštu grilujeme, až jsou uvnitř měkké.

Můžeme je zabalit do alobalu.

Extra tip:

Lilky lze grilovat jen jako přílohu. Nakrájíme je na silnější kolečka (asi 1,5 cm silná), osolíme, a až se „zpotí“, osušíme. Poklademe je na gril a pomalu opečeme. Podáváme k masu, nebo plátky přeléváme různými výraznými dipy.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...