Moje sladké tajemství

Polévka z hlívy ústřičné

Není zase až tak moc potravin, o kterých by se dalo říct, že čím víc jich sníte, tím lépe děláte. Jednou z takových výjimek je hlíva ústřičná, která má přímo zázračné účinky – dokáže nastartovat imunitní systém a čistí náš organismus.

Suroviny:
 250 g hlívy
ústřičné
 1 cibule
 1 brambora
 1 mrkev
 1 petržel
 2 kuličky
nového koření
 bobkový list
 2 lžičky celého
kmínu
 1,5 litru vody
 1 lžice olivového
oleje
parmezán  sůl

Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky, všechnu zeleninu na malé kousky též. Vše osmahneme na olivovém oleji v hrnci a dusímepřibližně 2 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou na malé kousky a dusíme další asi 2 minuty. Přidáme všechno koření, osolíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minut vařit. Po dvaceti minutách můžeme servírovat. Dochucujeme čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden