Pravé vídeňské roštěnky

Roštěná se nejčastěji připravuje takzvaně na vídeňský způsob.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

800 g roštěné, 1 cibule světlá, 1 cibule červená, 2 lžičky rajského protlaku, 1 lžíce sádla, 25 g másla, 500 ml vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup

Roštěnku nakrájíme na 5 až 6 plátků, mírně je naklepeme, nařízneme okraje, nasolíme, opepříme a z obou stran lehce obalíme v mouce. V pánvi je osmažíme z obou stran. Teď dáme do pánve nadrobno nasekanou cibulku a orestujeme ji dohněda. Přidáme rajský protlak, mouku, vyšleháme ji metličkou dohladka a opět krátce necháme probublávat.

Roštěnky vrátíme do pánve a zalijeme vývarem, do kterého předtím vmícháme hořčici.

Pánev přiklopíme a dusíme úplně doměkka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...