Slavný tvarohový koláč

V uměleckých kruzích v širokém dosahu Lindy Finkové patří tento koláč mezi nejznámější a vyzkoušel ho či alespoň ochutnal snad už každý.

Ingredience: 5 vajec, 125 g másla, 1 šálek krupicového cukru, 500 g tvarohu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička vanilkového pudinku, ½ lžičky prášku do pečiva, 1 hrstička rozinek, 1 hrstička sušených švestek, sůl

Postup: Máslo utřeme s cukrem. Postupně zašleháme vejce a poté i tvarohy. Mouku smícháme s pudinkovým práškem, kypřicím práškem a špetkou soli a ručně do těsta vmícháme. Nakonec přidáme rozinky. Do formy na dort nalijeme půlku těsta, posypeme švestkami a dolijeme zbytek těsta. Pečeme asi tak 35 minut a pečeme při 190 °C, dokud koláč nezezlátne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...