Špenátovoricottové koule

Na talíře podávejte posypané strouhaným parmazánem. S jemnou ricottou skvěle kontrastuje kyselá citronová šťáva.

Suroviny:
 300 g čerstvého špenátu
 250 g ricotty
 1 stroužek česneku  3 vejce
 150 g hladké mouky
 180 g parmazánu
 1 špetka muškátového oříšku
 1 citron  6 lžic olivového oleje
 rukola  pepř a sůl

Postup:

Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství vody. Jakmile voda začne vřít, vhodíme listy špenátu a 1–2 minuty je necháme povařit. Poté je ihned scedíme a propláchneme studenou vodou. Prsty ze špenátu vymačkáme maximum tekutiny a nasekáme ho najemno.

Nasekaný špenát dáme spolu s ricottou, česnekem, parmazánem, moukou, vejci a špetkou muškátového oříšku do mísy a vše důkladně promícháme vidličkou. Podle chuti dosolíme a opepříme a znovu promícháme. S pomocí navlhčených rukou vytvarujeme kuličky velikosti vlašských ořechů a vyskládáme je na pomoučený vál. Vše dáme na minimálně 30 minut vychladit do lednice.

Mezitím ve větší misce vyšleháme 6 lžic olivového oleje se šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z jednoho citronu. Koule vaříme ve velkém množství osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu (cca 6 minut), tak je necháme vařit ještě jednu minutu a teprve poté je děrovanou naběračkou přendáme do citronové omáčky.

Ihned podáváme s rukolou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...