Šťavnatá pečená šunka

Tahle úprava vás určitě přesvědčí o jednom: šunku nemusí doprovázet jen ostré a slané chutě. Navíc s ní nakrmíte poměrně hodně hladových krků.

Ingredience: sádlo, 3 kg šunky vcelku, 3 stroužky česneku, hladká mouka, kmín, mletý černý pepř

Postup: Šunku omyjte, vložte do vroucí vody a vařte zhruba 10 minut. Pak vodu slijte, maso zalijte novou horkou vodou a už nevařte, nechte jen změknout ve vodě, jejíž teplotu udržujte na 80°C.

Šunka pak totiž nesmí projít varem. Měkké maso vyjměte, vložte do sádlem vymaštěného pekáče, potřete prolisovaným česnekem a povrch posypejte pepřem a kmínem.

Můžete i lehce poprášit hladkou moukou. Mírně podlité horkou vodou pečte v předehřáté troubě asi půl hodiny, až vrch šunky zezlátne.

Nakonec pečenou šunku ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky a podávejte s bramborovými knedlíky, vařenými brambory nebo vařeným zelím. Samozřejmě podlijte výpekem. Dobrou chuť.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama