Telecí pečínka na slavnostní stůl

Suroviny:  asi 1,5 kg telení pečeně (krkovice, hrudí)  250 g malé cibulky (šalotky)  750 g malých brambor  2 velké tuříny  2 velké mrkve  1 palice česneku  3 lžíce olivového oleje  1 lžíce rozmarýnu a tymiánu  500 ml drůbežího vývaru  3 lžíce másla  sůl a pepř  1 lžíce sherry octa

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.

Také vás může zajímat ...

Cibulky povaříme minutu ve vroucí vodě, scedíme je, odkrojíme spodní a vrchní část a stáhneme slupku. Ve velkém pekáči promícháme cibulky s bramborami, tuřínem, mrkví, česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a rozhrneme do stejnoměrné vrstvy.

Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmarýnem a tymiánem. Položíme ho na zeleninu a pečeme asi 1 hodinu 45 minut, až bude křehké. Přesuneme ho na prkýnko a přikryjeme alobalem. Zeleninu přesuneme do mísy a udržujeme v teple.

Výpek slijeme a necháme stranou. Pekáč postavíme na střední plamen, vlijeme do něj vývar a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty. Šťávu přes síto přecedíme do kastrolu a svaříme, až zhoustne. Stáhneme z ohně a asi po 2 minutách zašleháme po lžících máslo.

Omáčku dochutíme solí, pepřem a octem. Nakrájené maso a zeleninu podáváme s omáčkou

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...