Moje chvilka pohody

Tuňák v sezamové košilce

Steak z tuňáka je vytříbená delikatesa. Pokud patříte mezi fajnšmekry, určitě si ho připravte.

Suroviny na 2 porce

- 2 steaky z tuňáka (čerstvý nebo mražený) - 3 lžíce sójové omáčky - 2 lžíce wasabi pasty - 30 g sezamových semínek - máslo - olivový olej - 200 g mražených fazolových lusků - sůl, pepř

Postup

1. Steaky omyjte, osušte a potřete z obou stran sójovou omáčkou a wasabi pastou. Následně maso obalte z obou stran v sezamových semínkách, které nasypete do hlubokého talíře. Steaky pak dejte na pár minut do lednice.

2. V hlubší pánvi rozpusťte asi dvě lžíce másla se lžičkou olivového oleje. Přisypte fazolové lusky a na mírném plameni nechte opékat asi 10 minut. Občas promíchejte. Na závěr je osolte a opepřete.

3. Ve druhé pánvi rozpalte olivový olej a z obou stran opečte steaky (z každé strany asi 3 minuty, pokud je chcete více propečené, tak déle).

4. Opečené steaky ihned naservírujte s fazolovými lusky na talíře a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden