Tuňák v sezamové košilce

Steak z tuňáka je vytříbená delikatesa. Pokud patříte mezi fajnšmekry, určitě si ho připravte.

Suroviny na 2 porce

– 2 steaky z tuňáka (čerstvý nebo mražený) – 3 lžíce sójové omáčky – 2 lžíce wasabi pasty – 30 g sezamových semínek – máslo – olivový olej – 200 g mražených fazolových lusků – sůl, pepř

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Steaky omyjte, osušte a potřete z obou stran sójovou omáčkou a wasabi pastou. Následně maso obalte z obou stran v sezamových semínkách, které nasypete do hlubokého talíře. Steaky pak dejte na pár minut do lednice.

2. V hlubší pánvi rozpusťte asi dvě lžíce másla se lžičkou olivového oleje. Přisypte fazolové lusky a na mírném plameni nechte opékat asi 10 minut. Občas promíchejte. Na závěr je osolte a opepřete.

3. Ve druhé pánvi rozpalte olivový olej a z obou stran opečte steaky (z každé strany asi 3 minuty, pokud je chcete více propečené, tak déle).

4. Opečené steaky ihned naservírujte s fazolovými lusky na talíře a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...