Vánoční hráškový krém s kapřími hranolky

Na Štědrý večer se dříve připravovala hrachová polévka. Pokud nemáte rádi tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám. Polévka je to jednoduchá, rychlá a zdravá.

Ingredience na polévku:
600 ml scezeného vývaru z kapra
1 vařená brambora
200 g mraženého hrášku
150 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř podle chuti

Ingredience na kapří hranolky:

bůček z kapra
mouka
kukuřičný škrob
olej nebo sádlo
lžička mleté sladké papriky
lžička drceného kmínu
sůl

Postup: V rybím vývaru uvaříme nakrájenou bramboru, přidáme hrášek a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Maso z kapra i s kůží (zbavenou šupin) krájíme na proužky, obalíme ve směsi mouky, škrobu, papriky, kmínu a soli a osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Hranolky položíme na vrcholek hráškového krému. Tip šéfkuchaře!

Škrob přidaný do mouky zajistí křehký a křupavý povrch kapřích hranolků.

Pokud při vaší štědrovečerní večeři nesmí chybět hrachová nebo hrášková polévka, doplňte ji svěží chutí šumivého vína Bohemia Sekt Ryzlink rýnský sec. Právě k ní je tento sekt zelenkavé barvy se zlatavými odstíny s intenzivním jemným perlením výtečným společníkem,“ doporučuje sommelier.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama