Moje sladké tajemství

Vepřová krkovička s kapustou

Zkuste vepřovou krkovičku s kapustou z pořadu S kuchařem u plotny, který pro Stream.cz ve spolupráci s Kauflandem připravuje šéfkuchař Zdeněk Marcín. Další recepty najdete na www.kaufland.cz.

Ingredience (4 porce)


  • 4 krkovice s kostí

  • 400 g kapusty

  • 4 lžičky francouzské hořčice

  • 50 ml vývaru

  • 100 g slaniny

  • 100 g másla

  • 2 lžíce oleje

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžička nasekaného tymiánu

  • sůl

  • pepř


Postup
Kapustu nakrájíme na nudličky a ve vařící osolené vodě blanšírujeme, pak ihned vychladíme ve studené vodě s ledem. Jakmile je kapusta studená, tak ji scedíme.
Oloupaný česnek nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na jemné nudličky.

Krkovici s kostí potřeme francouzskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem.
Rozpálíme olej na pánvi a krkovičku z každé strany opečeme do zlatova cca 3 minuty (podle velikosti masa).
Hotové maso vyjmeme z pánve a dáme na 5 minut odpočívat na teplé místo. Do výpeku přilijeme vývar, ½ odvaříme a zahustíme ztuhlým máslem. Nesmíme s máslem vařit, pouze ho necháme rozpouštět v horkém vývaru a mícháme. Šťávu ochutíme solí a pepřem.

Mezitím, co se nám opékalo maso, si rozpálíme rendlík a přidáme do něho nakrájenou slaninu. Když nám začne zlátnout, přidáme nakrájený česnek, lehce orestujeme a přisypeme kapustu, zadusíme, ochutíme solí a pepřem.

Na talíř dáme kapustu, na kterou dáme krkovičku a polijeme hotovou šťávou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden