Vepřová krkovička s kapustou

Zkuste vepřovou krkovičku s kapustou z pořadu S kuchařem u plotny, který pro Stream.cz ve spolupráci s Kauflandem připravuje šéfkuchař Zdeněk Marcín. Další recepty najdete na www.kaufland.cz.

Ingredience (4 porce)

  • 4 krkovice s kostí
  • 400 g kapusty
  • 4 lžičky francouzské hořčice
  • 50 ml vývaru
  • 100 g slaniny
  • 100 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup
Kapustu nakrájíme na nudličky a ve vařící osolené vodě blanšírujeme, pak ihned vychladíme ve studené vodě s ledem. Jakmile je kapusta studená, tak ji scedíme.
Oloupaný česnek nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na jemné nudličky.

Krkovici s kostí potřeme francouzskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem.
Rozpálíme olej na pánvi a krkovičku z každé strany opečeme do zlatova cca 3 minuty (podle velikosti masa).
Hotové maso vyjmeme z pánve a dáme na 5 minut odpočívat na teplé místo. Do výpeku přilijeme vývar, ½ odvaříme a zahustíme ztuhlým máslem. Nesmíme s máslem vařit, pouze ho necháme rozpouštět v horkém vývaru a mícháme. Šťávu ochutíme solí a pepřem.

Mezitím, co se nám opékalo maso, si rozpálíme rendlík a přidáme do něho nakrájenou slaninu. Když nám začne zlátnout, přidáme nakrájený česnek, lehce orestujeme a přisypeme kapustu, zadusíme, ochutíme solí a pepřem.

Na talíř dáme kapustu, na kterou dáme krkovičku a polijeme hotovou šťávou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...