Zapečená jablíčka

Suroviny na 4 porce:

● 4 menší jablka ● 30 g cukru krupice ● 400 g list. těsta
● 50 g malinové zavařeniny
● 20 g sušených brusinek
● 20 g piškotů ● 15 g cukru krupice ● 20 g vlaš. ořechů
● 1 žloutek ● citron. kůra

Na omáčku:

● 250 ml smetany ● 250 ml
mléka ● 50 g cukru krystal
● 6 žloutků ● 4 ks kardamomu

Postup:

1. Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na čtverce. Do středu každého čtverce dáme část drcených ořechů s nadrcenými piškoty, na ně položíme jablka a posypeme cukrem.

V míse smícháme zbytek ořechů se skořicovým krupicovým cukrem, přidáme brusinky, malinový džem a strouhanou citronovou kůru. Směsí naplníme středy jablek až po okraj.

2. Naplněné jablko do listovéhom těsta zabalíme, cípy těsta dobře spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 190 °C dozlatova. Ze zbytku těsta vykrojíme ozdoby.

Smícháme smetanu, mléko a drcený kardamom, přivedeme k varu a odstavíme. Žloutky a cukr vyšleháme dohladka, přidáme k horké mléčné směsi a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Přecedíme na jablka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...