Zapečené těstoviny s květákem

Dietní tento pokrm příliš není, ale proč si občas nedopřát?

Ingredience: 200 g slaniny, 300 g těstovin, 1 květák, 25 g másla, 25 g hladké mouky, 300 ml mléka, sůl a pepř, 1 lžička dijonské hořčice, 140 g sýru ementál, 3 lžíce strouhanky

Postup: V pánvi opečte slaninu dokřupava a nalámejte ji na kousky. Těstoviny uvařte podle návodu. Osm minut před tím, než budou těstoviny uvařené, k nim přihoďte květák. Pak slijte a uchovejte dvě lžíce vody, ve které se těstoviny vařily. V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mouku, míchejte, až vznikne světlá jíška.

Po částech přilévejte mléko. Povařte do zhoustnutí. Přidejte sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Všechny komponenty smíchejte, rozprostřete do zapékací mísy a posypte strouhankou se sýrem. Zapečte 5 minut pod grilem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...