Moje chvilka pohody

Zeleninová polévka s kukuřicí

Do zdravé, příjemně nasládlé kukuřičné polévky se zamilujete. Navařte si jí pořádně velký hrnec.

Suroviny na 6 porcí - 300 g mrkve - 100 g petržele - 100 g kedlubny - 100 g celeru - 100 g pórku - 200 g mražené kukuřice - 1 mražený kukuřičný klas - 1,5 l vody - 20 g másla - ½ lžičky sušeného česneku - sůl, pepř - čerstvé bylinky na ozdobu (kopr, petrželka)

Postup

1. Mrkev, petržel, celer a kedlubnu oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Pórek omyjte a nakrájejte nadrobno.

2. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte pórek. Přidejte ostatní zeleninu, promíchejte a duste pod pokličkou 5 minut. Pak zalijte vařící vodou a vařte 15 minut.

3. Přidejte mraženou kukuřici i kukuřičný klas a vařte do změknutí. Klas pak vyndejte, nakrájejte ho na díly, a polévku okořeňte.

4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte kukuřičným klasem a bylinkami, a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden