Babiččin medovník

Voňavý medovník se skvěle hodí k odpolední kávě. Smlsne si na něm celá rodina.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 3 vejce – 300 g pískového cukru – 250 g másla – 3 lžíce medu – 1 lžička jedlé sody – 400 g hladké mouky

Na krém – 1 Salko – 500 g másla – 400 g zakysané smetany – 1 lžíce moučkového cukru – 1 lžička skořice

Postup

1. Vejce, cukr, máslo, med, sodu a mouku dejte do mísy a ve vodní lázni míchejte, dokud hmota nezkaramelizuje. Hotovou hmotu rozetřete do čtverce na pečicí papír. Udělejte pět placek a každou zvlášť pečte při 180 °C asi 7 minut.

2. Máslo ušlehejte se Salkem. Zakysané smetany prošlehejte s cukrem a skořicí.

3. Vychladlé placky ořežte do stejně velkých čtverců. První placku natřete krémem, přiklopte další plackou, a tu namažte směsí ze zakysané smetany.Opakujte až k poslední placce.

4. Celý medovník potřete krémem a zasypte rozdrcenými odřezky korpusu. Nechte odležet v lednici přes noc.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...