Moje chvilka pohody

5 super rad pro krásnou pleť

Během chladnějších týdnů byste se o svou pleť měla starat více než kdy jindy. Topení, vítr a časté střídání tepla a zimy se totiž na pokožce velmi podepisuje.

V těchto dnech je pokožka více suchá, napnutá a podrážděná. Dobré proto je, používat speciální hutné hydratační krémy, které mají „promašťovací“ efekt.

1 Hutnější krémy

Používejte spíše mastnější a hutnější krémy, po kterých se pokožka tak rychle nevysuší. Na citlivou a suchou pleť jsou vhodné hutnější krémy na bázi emulze vody v oleji. Díky obsahu oleje totiž zůstane na pokožce mastný film, který dobře chrání proti vniknutí mrazu. Dobré jsou i krémy s obsahem lipidů, urey či ceramidů.

2 UV ochrana

I v zimním dnech používejte krémy s UV ochranou. Sluníčko může pokožku ovlivňovat i v zimě, protože 80 procent UVA i UVB záření pronikne i skrz mraky v mrazivých šedých dnech.

3 Zklidňující heřmánek

Heřmánek zmírňuje podráždění pleti ze střídání teplot a zlepší mikrocirkulaci v podkoží. Namočte tamponek do heřmánkové vody, přiložte na červené skvrny a nechte 10 minut působit. Poté naneste zklidňující krém.

4 Výživná maska

Alespoň jednou za týden dopřejte pleti obroušení peelingem a následnou výživnou vzpruhu v podobě masky. Ideální jsou ovocné nebo silně hydratační masky s bambuckým máslem.

5 Životospráva

Vyvážená strava je základem krásné a zdravé pleti. V zimě je osvědčeným pomocníkem zejména trojice vitaminů A, C a E. Najdete je například v ovoci a zelenině, luštěninách, ořeších, celozrnných obilovinách nebo olivovém oleji.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden