Moje šťastná hvězda

Adventní magické symboly

Zajistěte si lásku a bohatství, peníze i spoustu přátel. Stačí na to ovládat prastará kouzla.

Čarodějky se během adventu těší na dny, kdy jsou jejich kouzla nejsilnější. Jak si tedy nejlépe zajistit bohatství, lásku nebo zdraví?

Pokud využijete čtyři adventní neděle k čarování, můžete do nového roku vstoupit vyměnění. Které symboly mají největší sílu?

Zvoneček

Na Štědrý den ohlašuje zvonek příchod Ježíška a je tradiční součástí oslavy Vánoc. Málo už se však ví, že má moc přivolat lásku a spřízněnou duši! V adventní neděli třikrát zazvoňte a pak z mariášových karet třikrát vyložte po jedné kartě.

Pokud se ukáže třikrát červená barva, najde si váš v příštím roce váš vyvolený. Pokud vytáhnete alespoň jednu zelenou, znamená to, že máte ještě chvíli počkat, pokud kule, znamená to hrozící nevěru v současném vztahu.

Vánočka

Vánočka vznikla jako vylepšená náhražka chleba, která nesměla chybět na žádném vánočním stole. Speciální význam má kvůli kynutému těstu. Lidé věřili, že jak nabývá, přináší do života štěstí a hojnost. Tvarem má připomínat děťátko zavinuté v peřince. Symbolizuje tak soudržnou rodinu a odhání z domova hádky.

Vánoční hvězda

Zdobíte svůj dům během adventu vánoční hvězdou neboli pryšcem nádherným? Hodně lidí tuto rostlinu chápe jako jednorázovou záležitost a po odkvětu ji někdy v únoru vyhodí. Pokud jí ale budete věnovat péči a budete se z ní těšit celý následující rok, pomůže vám, aby manželství dále vzkvétalo. Do domu také přitahuje peníze a udržuje dobré zdraví.


Ozdobený stromeček

Pryč už jsou doby, kdy se vánoční stromeček zdobil ráno na Štědrý den. Někteří sahají po ozdobách už s první adventní nedělí – a dobře dělají! Je totiž symbolem hojnosti a bohatství. Má to ale svá pravidla.

Při zdobení byste neměli zapomenout na červenou a zlatou barvu, symbolizují peníze a úspěch. Strom by měl být živý, aby čerpal z elementu přírody, a umístěný v pravém rohu místnosti, aby neblokoval energii.

Nikdy by neměl být natočen směrem ke dveřím nebo vám peníze příští rok vyletí ven. A chcete-li chránit v příštím roce rodinu od neštěstí, měli byste volit ozdoby ve tvaru Měsíce, Slunce a hvězd.

Svíčky a světýlka

K vánočnímu času nepochybně patří rozzářené domy a ulice. Má to ale i svůj magický význam. Světlo totiž vyhání zlé duchy, a pokud si domů pořídíte alespoň jednu zlatou svíčku, udržíte v domě štěstí. Jsou symbolem moudrosti a vědomí.

Pokud je zapálíte na stole, kde se schází celá rodina během vánočního času, vytvoří se ochranný prostor. Světýlka v oknech přitahují anděly a dobré duchy. Často tak zemřelí chodí navštívit své živé příbuzné právě v adventu.

Věštit se dá i jinak než jen z křišťálové koule!

Symbolem jasnozření je křišťálová koule už celá staletí. Umožňuje pohled do budoucnosti i minulosti, vyžaduje ale pečlivý trénink. Abyste jí porozuměli, musíte mít čistou hlavu a soustředit se pouze na položenou otázku.

Dobrá zpráva je, že pro tento druh věštění vám postačí vlastně jakýkoli zrcadlový povrch. Nejlepší je koule nebo zrcadlo, můžete ale použít vyčištěnou lupu, kus skla nebo v nejzazším případě plast, ve kterém lze vidět váš odraz.

Nikdy věc určenou k věštění nepůjčujte někomu jinému a nedávejte ji na sluneční svit. Je totiž symbolem Měsíce.

Objeví se mlha

V klidné místnosti, nejlépe za šera, se do zrcadlového povrchu dívejte dvě minuty, až se začne objevovat bílá, někdy až načernalá mlha. Pak zbydou obrazce. Vykládat byste je měli jako sny.

U většiny lidí je věštění z koule časem úspěšné. Pokud napoprvé nic neuvidíte, nezoufejte, zkuste to jindy. Může trvat dokonce i měsíc, než se naučíte v mlze číst.

Co je dobré schovat si pod polštář?

Pokud nemůžete často usnout, schovejte si pod polštář usušenou levanduli. Uklidňuje mysl, harmonizuje energie a dovolí vám prožít noc v hlubokém spánku.

Pomůže také lapač snů nad postelí, který chrání od zlých snů a duchů. Podobný magický účinek má také meduňka – zkuste si večer uvařit šálek lahodného čaje!

Očarujte koště, ochrání vás

O pravdu se chystáte na velký předvánoční úklid? Pomůže vám obyčejné koště! Umí čistit prostory a chrání dům svého majitele.

Pozor na podmetení

Vymetáním od sebe vyháníte z domu nastřádané negativní energie za celý rok. Necháte-li ho posypané solí stát před domem, zabráníte zlu, aby se v domě zabydlelo, a to má výhody. Když uvážete na koště bílou stuhu a postavíte ho do levého rohu, zajistíte si v příštím roce nová přátelství.

Pozor na neprovdané dcery a vnučky! Když je podmetete, nikdy se nevdají. Naopak přeskočí-li koště o adventní neděli devětkrát, šťastně se vdají další rok. Zavěšené na dveřích u ložnice zabraňuje, aby tam vkročil nevítaný duch.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden