Moje šťastná hvězda

Poznejte magickou sílu adventu

Některé rituály prošly zkouškou času, byly oblíbené u našich dávných předků. Zdá se, že obstály.

Vánoce jsou za dveřmi. S nimi přichází i období adventu, které je jedním z nejkouzelnějších období roku. Užijte si trochu vánočního věštění a zjistěte, co vás čeká.


Advent byl plný magie a rituálů už v dobách minulých. Člověka vždycky zajímal jeho osud a budoucnost. Nepřízeň chtěl zahnat a štěstí si naklonit. Zkuste to pomocí jednoduchých kouzel, která vám dají jasnou odpověď.


Kdy jsou magická kouzla nejsilnější?


Předvánoční období věštění přeje. Vhod vám přijdou mariášové karty, případně tarotové, jste-li už zběhlé čarodějky. Šanci dejte také věštecké kouli, kyvadlu, kostkám nebo kávové sedlině. A postačí i obyčejné mince! Podle tradic je takové věštění nejúčinnější kolem svátku Ondřeje, tedy 30. listopadu, a potom na Lucii, která slaví 13. prosince.


Všemocné kostky


Chcete vědět, kdy se konečně dočkáte té pravé lásky? Tak sáhněte po kostkách, které máte schované třeba ve hře Člověče, nezlob se. Nezáleží na tom, jestli jich máte deset nebo jen jednu. Odpověď totiž spočívá v tom, jaké číslo vám padne. Pokud máte kostek víc, výsledek sečtěte. Je-li výsledné číslo liché, vaše odpověď je ano. Je-li ale sudé, odpověď je ne.


Každou adventní neděli zapálíte jednu svíčku.

Mince a jejich síla

Máte pár drobných v peněžence? Pokud se ptáte na práci nebo peníze, odpoví vám nejlépe právě mince. Když padne strana rubová, tedy bez čísla, je odpověď ano. Padne-li strana s číslem na minci, je odpověď ne. Ovšem nemyslete si, že budete házet tak dlouho, až padne „vaše“ odpověď. Platí jen a pouze první pokus.

Magie cukroví

Myslíte si, že při pečení vánočního cukroví se nedá čarovat? Stačí, když budete dávat pozor, co máte kolem sebe. Neměli byste zapalovat během pečení žádné vonné svíčky, aby se vám v domě nedržely konflikty. Kouzlo vánočních pokrmů tkví totiž v tom, že lidi především spojují.

A pokud se budete u cukroví často hádat, rychleji se vám zkazí! Také klidně pusťte do spíže malé nezbedníky, kteří cukroví uzobávají ještě před Štědrým dnem. Magie praví, že pokud se jí po celý advent, přinese to příští rok do domu pevné rodinné vztahy. Ale pozor, ať zbyde něco na stůl!

Jmelí

Pokud jmelí zavěsíte nad stůl, přivoláte do domu na příští rok velkou lásku. Pokud na půdu, zajistíte si tím bohatou úrodu. Nezapomeňte však na základní pravidlo – jmelí musí být vždy darované, jinak přinese do domova neštěstí. Počet jeho bobulek určuje, jak velké štěstí bude rodina v příštím roce mít.

Líbání pod jmelím vám pak zaručí láskyplný a vřelý vztah. Podle starých tradic je také jmelí symbolem pozvání na návštěvu. Jestli se u vás tak dveře o Vánoce netrhnou, může za to tahle vánoční ozdoba!

Nechte se okouzlit barvami

Vzimě nebývá na módní výstřelky moc prostoru. Přesto mějte na paměti, že barvy umějí kouzlit i v tomto ročním období. Pokud máte před Vánoci nouzi o peníze, vsaďte na zelené ponožky.

Pomůže vám také žlutý svetřík nebo bílé spodní prádlo. Zatímco zelená je přímo lákadlem na peníze a symbolem růstu, žlutá znamená radost a bílá přináší nekonečnu harmonii.

Vášeň i láska se skrývají v červené

Pojí se s odvahou, vášní a pravdou. Pozornost tahle barva přitahuje jako magnet, na oblečení je ale vhodná zejména na botách, čepici, rukavicích nebo šále – umí svého nositele dovést k jeho spřízněné duši. Hledáte-li odpovědi, sáhněte po modré. Ať už na kalhotách nebo kabátu, nic tím nezkazíte.

Udělejte si ten nejlepší adventní věnec

Jedním z nejsilnějších vánoční symbolů je adventní věnec. Měl by být vyroben na kruhovém zeleném základu, ten symbolizuje věčnost. Chybět nesmí červená barva jako symbol krve, tedy života. Zdobené věnce bez svíček se pak věší na dveře. Chrání před zlými duchy.

Zapomeňte na moderní dekorace

Pokud chcete využít kouzlo věnce naplno, vyhněte se moderním alternativám a sáhněte po klasice. Dozdobit byste ho měli přírodními materiály a přidat minimálně čtyři svíčky fialové svíčky – právě tato barva je totiž podle magie symbolem Vánoc.

Každou adventní neděli pak zapálíte jednu z nich. Samozřejmě je třeba dodržovat zásady bezpečnosti, věnec tak dávejte mimo věci, které snadno vzplanou.

Oheň symbol naděje

Svíčky v sobě mají magické poselství. První znamená naději, druhá mír v duši, třetí pevná přátelství a čtvrtá lásku. Přidat můžete i pátou, kterou zapálíte na Štědrý den po západu slunce. Je symbolem věčnosti a vzpomínky na zemřelé. Svíčky se musejí vždy zapalovat proti směru hodinových ručiček.

Vanilkové kouzlo posílí lásku a vášeň

Jak posílit lásku a vášeň ve vztahu? Připravte si vanilkový extrakt, růžovou stuhu a bílou svíčku. Zapalte ji a umístěte před sebe. Pomalu nakapejte několik kapek vanilky na svíčku a opakujte: „Vanilka, sladká a magická, nechť tato láska stane se nadlidská.“

Nechte svíčku dohořet a stuhu si uschovejte. Podle pradávných pověr k vám váš milý zahoří ještě větší láskou než doposud. Opravdu to funguje!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden