Moje šťastná hvězda

Aranka z Chalupářů svoje milence raději nepočítala

Moje šťastná hvězda

Její život byl tak trochu pohádkový. Ne vždy to byla pohádka laskavá, ale herečka si ji dokázala užít do poslední chvíle, snad proto, že jí občas pomáhaly nadpřirozené síly.

Když LUBĚ SKOŘEPOVÉ (†93) rodiče zakazovali být herečkou, prohlašovala, že jestli jí to nedovolí, raději skočí do řeky. Naštěstí to neudělala a všechny svým hereckým umem dlouho bavila.

V křestním listu měla Luba Skořepová (†93) napsáno jméno Libuše, ale všichni jí říkali Lubka nebo Luba. Pocházela z krásného východočeského města Náchoda, kde její tatínek provozoval pilu, ale první roky svého dlouhého a barvitého života prožila v Havlovicích v krásném a tajemném Podkrkonoší, kam ji rodiče poslali k babičce a dědečkovi.

„Byla to taková samota u lesa, nikdo jiný tam s námi nežil,“ vzpomínala herečka. Děda byl navíc nemluva, takže velkou

Zbývá vám 92% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden