Moje chvilka pohody

Bojím se jeho matky

Po rozvodu jsem byla nějakou dobu sama, než jsem konečně zase našla lásku. Marek je úžasný chlap, se kterým bych chtěla žít. Náš vztah ale ohrožuje jeho matka.

Markova matka mě sjela přísným pohledem hned ve dveřích. Neupřímně se na mě zašklebila a jen tak, jakoby mezi řečí pronesla. „Měla sis koupit větší číslo, ty šaty jsou ti nějak moc těsné. To se v tvém věku už nehodí.“ A odfrčela do kuchyně. Vítejte na návštěvě u skoro tchyně. Přivítání, jako když na vás vychrstne kýbl splašků. A teď určitě přijde ještě s Ivankou. Markova matka se vyhrnula z kuchyně s tácem s kávou a bábovkou.

„Pamatuješ Marečku, Ivanka měla takové krásné červené šatičky. Ty jí tak slušely. Jo Ivanka je vždycky šik, má vkus.“ Vjel do mě vztek. Odejít nebo zůstat?

Nečekaná láska

Před osmy lety jsem absolvovala dost ošklivý rozvod. Měla jsem zlost na všechny chlapy a vůbec se jich nevšímala. Před rokem jsem ale potkala Marka. Bylo to na jednom večírku. Přišel pro mě tancovat.

Stačil jediný pohled a byla jsem lapená. Ve chvíli, kdy jsem to nejméně čekala, přišla velká láska. Marek je sice o jedenáct let mladší, ale věkový rozdíl mezi námi nehraje žádnou roli. Rozumíme si a milujeme se už celý rok.

Sestěhovali jsme se ke mně do bytu. Vše bymohlo být zalito sluncem, nebýt jeho matky.

Od začátku mě nemusela

Marek byl už jednou ženatý a má dvě dospívající děti. Na tom by nebylo nic tak špatného. Vím, že on má minulost dobře zpracovanou. Bohužel jeho matka si Ivanku, jeho bývalku, oblíbila a dodnes se v soukromí stýkají.

Rozvod nesla špatně, vyčítá mu ho a se se nemůže smířit. Jsem ještě schopná pochopit že tchyně má bývalou Markovu partnerku ráda a rozumějí si. Nakonec vychovává její vnoučata. Nemusím jí být sympatická. Nerozumím ale tomu, proč mi tolik ubližuje.

Dělá to naschvál a mám pocit, že ji těší, když vidí, jak jsem rozhozená.

Marek to vůbec nechápe

Při každém setkání mě něčím rozhodí, nedá se na to vůbec připravit. Neustále hovoří o Ivance, dává mi jí za vzor. Stále upozorňuje na můj věk. S o patnáct let mladší Ivankou nemá u ní šanci vůbec soutěžit.

Ona bude vždy hvězda, která se k Markovi hodila. A já, stará bába, ho jenom využívám. Nejhorší na tom je, že Marek tuto matčinu tichou válku vůbec nechápe. Nechápe, co se děje, proč spolu nevycházíme.. Nedávno například našla Markovi na tričku flek a přiměla ho, aby ho svlékl, že mu to přepere pořádně. To by se prý Ivance nestalo.

Nebezpečná hra s ohněm

Vypadá to zdánlivě nevině, měla bych se nad to asi povznést, ale nejde to. Začíná to totiž být dost nebezpečné. Několikrát už jsme se s Markem pohádali. Postrádám jeho podporu. Jako typický chlap.

absolutně nechápe, co mi vadí a zároveň se nechce ocitnout mezi dvěma mlýnskými kameny, rozhněvat si matku. A té samozřejmě tato situace nahrává. Bojím se, že nás nakonec rozeštve úplně.

Naďa B. (53), Hradec Králové

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden