Moje šťastná hvězda

Buchtičky se šodó pro malé i velké

Nebojte se kynutého těsta a udělejte si domácí buchtičky i šodó doma. Recept podle Kateřiny Winterové vůbec není složitý.

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí, 100 g třtinového cukru, 250 ml mléka, 2 žloutky, kůra z 1 bio citronu, 120 g másla a na vymazání a potření buchtiček, špetka soli , hladká mouka na posypání válu

Šodó: 200 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový lusk, 3 žloutky, 40 g třtinového cukru

Postup: V míse smícháme 150 g mouky, vlažné mléko a hotový kvásek.Promícháme, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Zbylou mouku smícháme se solí, cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vmícháme máslo a kvásek. Necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple.Z těsta vytvoříme dva užší, ale delší válečky a nakrájíme je na menší pravidelné dílky. Vytvarujeme a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme 20 až 30 minut. Připravíme si šodó svařením všech ingrediencí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden