Můj kousek štěstí

Bylinková na ryby

Na grilu by neměly chybět ani ryby – a ty si skvěle rozumějí s bylinkovou marinádou, ať už je to losos, pstruh, nebo kapr.

Potřebujete:

✿ hrst čerstvé bazalky
✿ 3 snítky tymiánu
✿ hrst petrželové nati
✿ 150 ml kvalitního bílého vína
✿ sůl
✿ mletý černý pepř
✿ 6 kuliček barevného pepře
✿ 1 lžíci citronové nebo limetkové šťávy

1. Čerstvou bazalku, tymián a petrželku omyjte, nechte okapat a nasekejte je najemno do mísy. Kuličky zeleného pepře lehce rozmáčkněte, přidejte je k bylinkám a promíchejte.

2. Do mísy přilijte vymačkanou šťávu z citronu nebo limetky, zalijte bílým vínem a vše spolu dobře promíchejte.

3. Připravenou marinádou potřete rybu ze všech stran – pokud máte vykuchané ryby vcelku, použijte marinádu také zevnitř. Takto naložené nechte maso marinovat alespoň několik hodin, nejlépe ale přes noc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden