Candát s hořčičnou omáčkou

Netradiční spojení candáta s hořčičnou omáčkou je hotová delikatesa.


Suroviny:


2 filety z candáta


1 citron 


2 lžíce olivového oleje


3 dcl zeleninového vývaru


1 dcl smetany ke šlehání


4 lžíce hořčice dle chuti


1 lžíce másla 


1 lžíce mouky


sůl, pepř


Postup:


Filet z candáta lehce potřete olejem a zakápněte půlkou citronu, osolte a opepřete podle chuti. Pak rybu nechte alespoň půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě. 


Nyní si do kastrůlku dejte máslo a nechte ho rozpustit. Přidejte k němu trochu mouky, hořčici, vývar a nakonec smetanu. Míchejte, dokud omáčka nebude bez hrudek. 


Pak si omáčku rozmixujte v mixéru najemno. Candáta osmahněte na kapce olivového oleje, z každé strany postačí 3 minuty. 


Candáta servírujte přelitého hořčičnou omáčkou a zakápnutého citronem. Jako přílohu zvolte divokou rýži nebo například kroupy.


Tip pro lepší chuť


Máte strach, že bude ryba suchá? Místo smažení na pánvi ji můžete také lehce ogrilovat. Tak si zachová všechny chutě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden